środa, 16 października 2013

DIETETYCZNE SLIWKOWE MUFFINY


Śliwkowe muffinki na bezcukrowej diecie :)

DIETETYCZNE ŚLIWKOWE MUFFINY 




Składniki (na 6 babeczek):
  • 1 i 1/4 szklanki  mąki pszennej,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 
  • 1 łyżka roztopionego masła, 
  • 80 g waniliowego serka homogenizowanego,
  • 1 jajko, 
  • 2/5 szklanki mleka, 
  • 6 twardych dużych okrągłych śliwek,
  • sól.
Wykonanie:

Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Do miski przekładamy serek.
W większej misce mieszamy  mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i roztopione masło. Do mąki dodajemy roztrzepane jajko z mlekiem i dokładnie mieszamy.
Sześć silikonowych foremek na  muffinki napełniamy połową ciasta. Do foremek wkładamy po śliwce i rozdzielamy serek. Na wierzch kładziemy pozostałe ciasto.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C i pieczemy przez około 20-25 minut, aż babeczki wyrosną i się zrumienią. 



Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji:
made by Kejt

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...