Śliwkowe muffinki na bezcukrowej diecie :)
DIETETYCZNE ŚLIWKOWE MUFFINY
Składniki (na 6 babeczek):
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej,
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka roztopionego masła,
- 80 g waniliowego serka homogenizowanego,
- 1 jajko,
- 2/5 szklanki mleka,
- 6 twardych dużych okrągłych śliwek,
- sól.
Wykonanie:
Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Do miski przekładamy serek.
W większej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i roztopione masło. Do mąki dodajemy roztrzepane jajko z mlekiem i dokładnie mieszamy.
Sześć silikonowych foremek na muffinki napełniamy połową ciasta. Do foremek wkładamy po śliwce i rozdzielamy serek. Na wierzch kładziemy pozostałe ciasto.
Przepis bierze udział w akcji:
made by Kejt
pychotka!
OdpowiedzUsuńrewelacja!!!
OdpowiedzUsuń