- 250 g masła,
- 4 łyżki miodu,
- 3/4 szklanki brązowego cukru,
- 2,5 szklanki mąki pszennej,
- 3/4 szklanki drobnych płatków owsianych,
- 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika,
- 100 g grubo pokrojonych orzechów włoskich,
- 12 kostek białej czekolady,
Wykonanie:
Na małym ogniu podgrzewamy masło z miodem oraz cukrem. Zdejmujemy z ognia, gdy składniki się połączą. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st. C, wyściełamy blaszkę (25 x 35 cm) papierem do pieczenia.
Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi, przyprawą do piernika i orzechami. Wlewamy masło z miodem i cukrem, mieszamy, aż składniki się połączą.
Ciasto rozsmarowujemy na blaszce, wyrównujemy powierzchnię, wtykamy kawałki czekolady.
Pieczemy 20-25 minut, studzimy, a następnie kroimy na porcje, tak aby w każdej znalazło się trochę czekolady.
made by Kejt
Bardzo lubię ciasteczka owsiane, z orzechami musiały być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa też :) były przepyszne :D
Usuńuwielbiam wszystko z orzechami :)
OdpowiedzUsuńwiem, że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby się nam wszystkim znależć:)
U mnie jest mix kuchni,moody, kosmetyków itp. jeśli masz ochote sprawdzić to zapraszam :)
mybeautyjoy.blogspot.co.uk