wtorek, 22 października 2013

CIASTECZKA ORZECHOWE Z PLATKAMI OWSIANYMI





Składniki:



  • 250 g masła, 
  • 4 łyżki miodu, 
  • 3/4 szklanki brązowego cukru, 
  • 2,5 szklanki mąki pszennej, 
  • 3/4 szklanki drobnych płatków owsianych, 
  • 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika, 
  • 100 g grubo pokrojonych orzechów włoskich, 
  • 12 kostek białej czekolady, 
Wykonanie:


Na małym ogniu podgrzewamy masło z miodem oraz cukrem. Zdejmujemy z ognia, gdy składniki się połączą. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st. C, wyściełamy blaszkę (25 x 35 cm) papierem do pieczenia. 
Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi, przyprawą do piernika i orzechami. Wlewamy masło z miodem i cukrem, mieszamy, aż składniki się połączą. 
Ciasto rozsmarowujemy na blaszce, wyrównujemy powierzchnię, wtykamy kawałki czekolady. 
Pieczemy 20-25 minut, studzimy, a następnie kroimy na porcje, tak aby w każdej znalazło się trochę czekolady. 




Smacznego!

Przepis z: KUCHNIA nr 11-2012 bierze udział w akcji:




made by Kejt

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię ciasteczka owsiane, z orzechami musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszystko z orzechami :)
    wiem, że nikt nie przepada za zostawianiem linków do siebie, ale w innym wypadku ciężko byłoby się nam wszystkim znależć:)
    U mnie jest mix kuchni,moody, kosmetyków itp. jeśli masz ochote sprawdzić to zapraszam :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...