wtorek, 17 września 2013

MALINOWE MUFFINY Z BIALA CZEKOLADA

Jeszcze letnio, choć aura w Krakowie iście jesienna...

MALINOWE MUFFINY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ



Składniki (na około 16 muffin):

  • 300 g mąki pszennej,
  • 50 g płatków owsianych,
  • 120 g cukru,
  • 1 jajko, 
  • skórka otarta z 1 cytryny,
  • 1 szklanka mleka,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1,5 szklanki malin,
  • tabliczka dobrej, białej czekolady.
Jak to robimy?

W dużym naczyniu mieszamy suche składniki, czyli mąkę, płatki, cukier oraz proszek do pieczenia. 
W drugim łączymy mokre- jajko, mleko i olej. Mokre mieszamy z suchymi, dodajemy posiekaną w kostkę białą czekoladę, maliny oraz skórkę z cytryny. 
Masę przekładamy papilotek lub silikonowych foremek i pieczemy przez około 35 do 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...