Jeszcze letnio, choć aura w Krakowie iście jesienna...
MALINOWE MUFFINY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki (na około 16 muffin):
- 300 g mąki pszennej,
- 50 g płatków owsianych,
- 120 g cukru,
- 1 jajko,
- skórka otarta z 1 cytryny,
- 1 szklanka mleka,
- 4 łyżki oleju,
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1,5 szklanki malin,
- tabliczka dobrej, białej czekolady.
Jak to robimy?
W dużym naczyniu mieszamy suche składniki, czyli mąkę, płatki, cukier oraz proszek do pieczenia.
W drugim łączymy mokre- jajko, mleko i olej. Mokre mieszamy z suchymi, dodajemy posiekaną w kostkę białą czekoladę, maliny oraz skórkę z cytryny.
Masę przekładamy papilotek lub silikonowych foremek i pieczemy przez około 35 do 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz