niedziela, 8 września 2013

DESER NIEWIDKA

Dzisiaj przepis na zaskakujący deser , ale niestety dla jakże wielu dzieci prawdziwy :(

DESER NIEWIDKA

Składniki:

  • 250 g niczego,
  • 3 nic,
  • 100 ml niczego, 
  • 1 łyżka niczego, 
  • 1/2 szklanki niczego,
  • 1 torebka niczego, 
  • 2 łyżeczki niczego, 
  • szczypta niczego,
  • otarta skórka z niczego. 
Jak to robimy???


Wszystkie składniki na deser niewidkę powinny być w temperaturze pokojowej. Wyciągamy je z pustej lodówki ok. 1 godziny przed przygotowaniem. W dużej misce mieszamy 250 g niczego, 1 łyżkę niczego, 1 torebkę niczego, 2 łyżeczki niczego oraz szczyptę niczego.
W drugiej misce ucieramy trzepaczką 3 nic, 100 ml niczego i 1/2 szklanki niczego.
Suche i mokre nic mieszamy do połączenia niczego, a pod koniec dodajemy skórkę otartą z niczego.
Gotowe nic przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w pustym piekarniku, aż do zrumienienia.
Po upieczeniu studzimy i podajemy na pustym talerzu posypane niczym!


Pusty talerz - tak niestety wygląda posiłek ponad 160000 polskich dzieci.
Weź udział w Podziel się Posiłkiem i razem nagłośnijmy ten problem!!!

Jak działa? Wystarczy kupić jogurty Danone oznaczone logiem programu  – Talerzykiem, w okresie od września do końca października 2013 roku.
Dzięki temu część zysków ze sprzedaży produktów zostanie przekazana na ufundowanie posiłków niedożywionym dzieciom. Ty też możesz pomóc!

Więcej szczegółów programu znajdziecie po kliknięciu w poniższy baner:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...