czwartek, 5 lipca 2012

WIMBLEDON STAWBERRIES AND CREAM

Jako wielka fanka tenisa polecam dzisiaj słodki deser, znany każdemu fanowi WIMBLEDONU. 
Nie bez przyczyny serwuję go dzisiaj! O 14 wielki mecz Agnieszki Radwańskiej. Tak więc trzymajmy za nią kciuki :)

Truskawki są jednym z symboli Wimbledonu. Codziennie na kortach sprzedaje się ich około 2 ton, a podczas całego turnieju aż 30 ton i do tego 7000 litrów śmietany!
Owoce sprzedawane na londyńskich kortach pochodzą z Kentu. W Anglii przełom czerwca i lipca to szczyt truskawkowego sezonu, więc codziennie dostarczane są te najwyższe jakości. 

Więcej o wimbledońskich truskawkach możecie poczytać tutaj: 

WIMBLEDON STRAWBERRIES AND CREAM




Składniki (1 porcja):
  • ok 20 dag truskawek, 
  • słodka śmietanka do sosów, 
  • mięta, 
  • czekolada w młynku - do dekoracji.


Jak to robimy?
Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na części. 4- 5 łyżek śmietany ubijamy, a następnie polewamy nią truskawki. Dekorujemy czekoladą i miętą. 
Smacznego!




POWODZENIA ISIA!


2 komentarze:

  1. Uwielbiam tenis! Właśnie oglądam Tsongę i Murray'a ;) Truskawki są niezbędne przy kibicowaniu ;) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też! :D a truskawki zawsze kojarzą mi się z Wimbledonem :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...