Powiew wiosny, czyli idealna, apetyczna sałatka na przywitanie wiosny.
MORSKA BRYZA
Składniki (dla 2 osób):
- 2 garści makaronu,
- 250 g fasolki szparagowej,
- 15 dag wędzonego łososia,
- garść posiekanego szczypiorku,
- sól,
- pieprz
sos:
- 2-3 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka słodkiej musztardy,
- 4 łyżki śmietany 10 % do sosów,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Przygotowujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Makaron gotujemy al dente, a fasolkę szparagową (niestety jeszcze mrożoną :( do miękkości). Łososia kroimy na kawałki. W misce mieszamy makaron, fasolkę, rybę, szczypiorek oraz sos. Od razu podajemy.
Smacznego!
Zmodyfikowany przepis z magazynu KUCHNIA 06-2003
Jest teraz czas na fasolke, szparagi, wiec pomysł na obiad bardzo trafiony :) osobiscie tez uwielbiam lososia, stad tez moj zachwyt tym daniem :)
OdpowiedzUsuńteż uważam, że ten przepis jest rewelacyjny :)
OdpowiedzUsuń