niedziela, 7 kwietnia 2013

BLONDIE

Słodka blondynka na przekór wciąż zimowej aurze. 

BLONDIE



Składniki:
  • 1 szklanka stopionego masła, 
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 szklanki mąki, 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 2 jajka, 
  • 1 tabliczka białej czekolady pokrojonej w kostkę, 
  • około 1 szklanki posiekanych orzechów włoskich i migdałów. 



Wykonanie:

W pierwszej misce mieszamy stopione masło z cukrem, a w drugiej przesianą przez sito mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Do maślanej masy dodajemy jajko i mieszamy mikserem, a następnie porcjami wsypujemy mąkę. Wrzucamy czekoladę, orzechy i migdały i mieszamy drewniana łyżką. Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni. 



Smacznego!

Trochę zmieniony przepis z najnowszego numeru KUCHNI (4-2013) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...