poniedziałek, 7 lipca 2014

JAGODOWE LOVE

JAGODOWE BABECZKI 


Czyli czas na sezonowe, wakacyjne owoce :)

Składniki (na ok. 12 sztuk):
  • 125 g miękkiego masła,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • cukier wanilinowy,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka, 
  • 1 i 1/4 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki mleka bez laktozy, 
  • 250 g borówek amerykańskich.
Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku, jednocześnie dobrze je miksując. Mieszamy na jednolitą masę z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy ją łyżkami na przemian z wlewanym mlekiem. Ciasto nakładamy silikonowych foremek, tak aby zajmowało połowę objętości foremki.Do każdej babeczki wkładamy po 5 borówek. Pieczemy przez około 30 minut, aż wierzch się zrumieni.
Po wyjęciu studzimy. 



Smacznego!

Z wakacyjnym pozdrowieniem :)



Źródło inspiracji:

http://www.kwestiasmaku.com 

Przepis dodaję do akcji:
Słodkie jagodowe lato

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...