Na przekór zimowej aurze, jak dla mnie choć trochę "włoski kurczak " :)
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka,
- 1/2 filiżanki drobno posiekanych suszonych pomidorów,
- 1/2 mozzareli w kulce,
- garść tartego grana padano,
- kilka garści roszponki,
- sól,
- świeżo mielony biały pieprz,
- olej.
JAK TO ROBIMY?
Kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Robimy kilka nacięć w piersi tworząc kieszonki. Pomidory mieszamy z drobno pokrojoną mozzarellą i startym grana padano. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie faszerujemy kieszonki. Tak przygotowane mięso wkładamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Upieczonego kurczaka wykładamy na roszponkę. Od razu podajemy.
Smacznego!
Uwielbiam takie dania, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńświetny kurczaczek :) można też wrzucić na grilla zamiast piekarnika http://www.zgrilla.pl/grillowane-piersi-z-kurczaka-z-tymiankiem-limonka-i-miodem/
OdpowiedzUsuń