sobota, 9 marca 2013

MAKARON Z LOSOSIEM I SZPINAKIEM

Powroty nigdy nie są łatwe, ale po długiej, nawet dość długiej przerwie spróbuję :)

MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM



Składniki (dla 2 osób):

  • 2 garści makaronu,
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 
  • 250 g świeżego łososia,
  • 1-2 ząbków czosnku,
  • 2-3 łyżki śmietany do sosów, 
  • skórka otarta z 1 cytryny, 
  • sok z 1/2 cytryny, 
  • sól, 
  • świeżo mielony pieprz, 
  • olej z pestek winogron. 



JAK TO ROBIMY?


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak smażymy na mocno rozgrzanej patelni, pod koniec dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia myjemy, kroimy, oprószamy solą i pieprzem, smażymy do zrumienienia.
Następnie mieszamy szpinak z łososiem. Dodajemy śmietanę, skórkę oraz sok z cytryny. Mieszamy na małym ogniu. 
Ugotowany al dente makaron odcedzamy i łączymy sosem. 

Od razu podajemy. 



Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...