Powroty nigdy nie są łatwe, ale po długiej, nawet dość długiej przerwie spróbuję :)
MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
Składniki (dla 2 osób):
- 2 garści makaronu,
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku,
- 250 g świeżego łososia,
- 1-2 ząbków czosnku,
- 2-3 łyżki śmietany do sosów,
- skórka otarta z 1 cytryny,
- sok z 1/2 cytryny,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- olej z pestek winogron.
JAK TO ROBIMY?
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak smażymy na mocno rozgrzanej patelni, pod koniec dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia myjemy, kroimy, oprószamy solą i pieprzem, smażymy do zrumienienia.
Następnie mieszamy szpinak z łososiem. Dodajemy śmietanę, skórkę oraz sok z cytryny. Mieszamy na małym ogniu.
Ugotowany al dente makaron odcedzamy i łączymy sosem.
Od razu podajemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz