niedziela, 15 marca 2015

PSTRAG LOSOSIOWY W MIGDALACH

Dawno mnie tu nie było... Chyba wiosna nie działa na mnie motywująco jak na razie :-( Choć mam nadzieję, że na Was tak!
Postanowiłam dzisiejszym wpisem odśw(n)ieżyć cykl ekspresowych obiadów, gdyż poniższa propozycja jest idealna właśnie wtedy, gdy nie mamy czasu na gotowanie!   

PSTRĄG ŁOSOSIOWY W MIGDAŁACH



Składniki (na dwie porcje):

  • 2 filety z pstrąga,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • pół łyżeczki suszonego tymianku,
  • 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych,
  • sól morska, 
  • świeżo mielony pieprz, 
  • sok z 1/3 cytryny.

Wykonanie:

Filety płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kropimy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, posypujemy tymiankiem. 
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy w nim kawałki pstrąga skórą do dołu i posypujemy je płatkami migdałami.
Wstawiamy na około 20 minut do piekarnika nagrzanego do 160°C.


Smacznego!

Lekko zmodyfikowany przepis pochodzi od: Agata gotuje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...