wtorek, 10 lipca 2012

LOSOS W POMIDORACH

Idealne połączenie pomidorów, czosnku i tymianku nadaje łososiowi rewelacyjny, lekki smak. Spróbujcie sami! Ta kompozycja jest świetna!

ŁOSOŚ W POMIDORACH



Składniki (dla 4 osób):
  • 4 filety z łososia po około 20 dag każdy, obrane ze skóry,
  • 4 duże pomidory, 
  • 3 ząbki czosnku, 
  • 2 łyżki świeżych listków tymianku, 
  • olej z pestek winogron, 
  • sól, 
  • świeżo mielony pieprz.


Jak to robimy?

Na patelni podgrzewamy olej i smażymy drobno posiekany czosnek. Następnie dodajemy posiekane pomidory i tymianek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy na średnim ogniu 8 minut od czasu do czasu mieszając. 
Wkładamy do sosu filety z łososia. Przykrywamy pokrywką i dusimy 4 minuty z każdej strony. 



Przekładamy łososia na talerze. Polewamy sosem i podajemy na gorąco lub na zimno.



Smacznego!

Inspiracja: "Dieta Italiana" GINO D'ACAMPO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...