Idealne połączenie pomidorów, czosnku i tymianku nadaje łososiowi rewelacyjny, lekki smak. Spróbujcie sami! Ta kompozycja jest świetna!
ŁOSOŚ W POMIDORACH
Składniki (dla 4 osób):
- 4 filety z łososia po około 20 dag każdy, obrane ze skóry,
- 4 duże pomidory,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 łyżki świeżych listków tymianku,
- olej z pestek winogron,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.
Jak to robimy?
Na patelni podgrzewamy olej i smażymy drobno posiekany czosnek. Następnie dodajemy posiekane pomidory i tymianek. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy na średnim ogniu 8 minut od czasu do czasu mieszając.
Wkładamy do sosu filety z łososia. Przykrywamy pokrywką i dusimy 4 minuty z każdej strony.
Przekładamy łososia na talerze. Polewamy sosem i podajemy na gorąco lub na zimno.
Smacznego!
Inspiracja: "Dieta Italiana" GINO D'ACAMPO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz