czwartek, 30 sierpnia 2012

CYTRYNOWE SPAGHETTI Z ZIOLAMI I ANCHOIS

Prosty i rewelacyjny przepis Tessy Capponi-Borawskiej. 

CYTRYNOWE SPAGHETTI Z ZIOŁAMI I ANCHOIS 



Składniki (dla 4 osób):
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • duża garść liści bazylii, 
  • kilka gałązek świeżej mięty,
  • kilka gałązek świeżego tymianku, 
  • puszka filetów anchois,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek, 
  • skórka otarta z 1 cytryny, 
  • pieprz, 
  • spaghetti (ilość wg uznania).

JAK TO ROBIMY?



Zioła i anchois drobno siekamy i mieszamy z oliwą oraz z skórką z cytryny. Doprawiamy do smaku pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na co najmniej pół godziny, by smaki się połączyły.
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i wrzucamy do sosu. Mieszamy i od razu podajemy. 

Smacznego! 



Źródło: KUCHNIA 8-2012

1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłam spaghetti z nutą cytryny. ;) Będę musiała się pokusić.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...