Zamiast obiadu w letni, upalny dzień.
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
Składniki (dla 4 osób):
- 500 g zielonej fasolki szparagowej,
- 2 ząbki czosnku,
- 4 listki świeżej mięty,
- 6 łyżek oliwy z oliwek,
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 kulka mozzarelli,
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.
JAK TO ROBIMY?
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente.
W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy fasolkę i przekładamy do miski, polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojonym serem i słonecznikiem.
Smacznego!
Pomysł: Gino D'acampo "Bounissimo!"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz