poniedziałek, 20 sierpnia 2012

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLA

Zamiast obiadu w letni, upalny dzień. 

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ



Składniki (dla 4 osób):
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej, 
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 listki świeżej mięty,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1 kulka mozzarelli, 
  • 4 łyżki prażonych pestek słonecznika, 
  • sól, 
  • świeżo mielony pieprz. 


JAK TO ROBIMY?
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente.
W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy fasolkę i przekładamy do miski, polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojonym serem i słonecznikiem. 



Smacznego!

Pomysł: Gino D'acampo "Bounissimo!"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...