piątek, 3 sierpnia 2012

MAKARON Z CUKINIA I CYTRYNA

Błyskawiczne danie, w sam raz na ekspresowy obiad.

MAKARON Z CUKINIĄ I CYTRYNĄ



Składniki (dla 2 osób):
  • 1 średnia cukinia starta na tarce o dużych oczkach,
  • skórka i sok z 1/2 cytryny,
  • 1/2 papryczki chili
  • 2-3 łyżki słonecznika, 
  • spaghetti,
  • 4 łyżki tartego parmezanu, 
  • olej z pestek winogron, 
  • sól, 
  • pieprz.


JAK TO ROBIMY?

Startą cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię i podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, słonecznik oraz skórkę i sok z cytryny, dusimy przez 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzone spaghetti wrzucamy na patelnię z sosem i dokładnie mieszamy. Od razu podajemy posypane tartym parmezanem.

Smacznego!




Inspiracja: Gino D'acampo : "Bounissimo!"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...