Przy okazji wyścigu czas na iście hiszpańską potrawę-
TORTILLA Z CHORIZO
Składniki (dla 2 osób):
- 5 młodych ziemniaków,
- 3 łyżki oleju z pestek winogron,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 szalotka,
- 150 g chorizo,
- 2 garści różyczek brokuła,
- 1 czerwona papryka,
- 4 jajka,
- pęczek natki pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Obrane ziemniaki kroimy w plasterki i wrzucamy do wrzątku na około 5 min.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy plasterki czosnku, posiekaną szalotkę i czekamy aż się zeszkli. Dodajemy chorizo pokrojone w kostkę i smażymy 5 minut. Wrzucamy brokuły, pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy kolejne 5 minut.
Dodajemy odcedzone ziemniaki i mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego
i zalewamy roztrzepanymi jajkami doprawionymi solą i pieprzem. Wkładamy na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni.
Po wyjęciu przekładamy na talerze, posypujemy natką i od razu podajemy.
Smacznego!
Przepis (w końcu) dodaję do akcji:
Przepis (w końcu) dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz