poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Pieczony filet z łososia w sosie bryndzowym

Łosoś jest jedną z moich ulubionych ryb. Ta propozycja jest szybka, łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna :)


            PIECZONY FILET ŁOSOSIA W SOSIE BRYNDZOWYM

Składniki:

  • ok 80 dag fileta z łososia, 
  • ser bryndza, 
  • mały jogurt naturalny, 
  • koperek
  • 1 cytryna, 
  • sól, 
  • świeżo mielony pieprz.


Wykonanie:

Filet z łososia myjemy, osuszamy, posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy sokiem z cytryny.
Odstawiamy na ok. pół godziny.


W tym czasie przygotowujemy sos: bryndzę łączymy z jogurtem i pokrojonym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.


Łososia zawijamy w folię i pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Po wyjęciu dzielimy na porcję, polewamy sosem i od razu podajemy.


Smacznego!

Owoce... morza!

5 komentarzy:

  1. Ja też uwielbiam łososia, Twój wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezla bryndza :) Przepadam za lososiem!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mhmmm, jaki fajny swojski sosik! Uwielbiam pieczonego łososia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki za komentarze :) łosoś jest super rybą!

    OdpowiedzUsuń
  5. U nas też dziś łosoś króluje:) Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...