PIECZONY FILET ŁOSOSIA W SOSIE BRYNDZOWYM
Składniki:
- ok 80 dag fileta z łososia,
- ser bryndza,
- mały jogurt naturalny,
- koperek
- 1 cytryna,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.
Wykonanie:
Filet z łososia myjemy, osuszamy, posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy sokiem z cytryny.
Odstawiamy na ok. pół godziny.
W tym czasie przygotowujemy sos: bryndzę łączymy z jogurtem i pokrojonym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Łososia zawijamy w folię i pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Po wyjęciu dzielimy na porcję, polewamy sosem i od razu podajemy.
Smacznego!
Ja też uwielbiam łososia, Twój wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNiezla bryndza :) Przepadam za lososiem!
OdpowiedzUsuńMhmmm, jaki fajny swojski sosik! Uwielbiam pieczonego łososia!
OdpowiedzUsuńDzięki za komentarze :) łosoś jest super rybą!
OdpowiedzUsuńU nas też dziś łosoś króluje:) Pycha!
OdpowiedzUsuń