3
2
1
0
START
ORZECHOWO- BANANOWE MUFFINKI
Składniki (ok 18 sztuk):
mokre:
- 1 dojrzały banan zmiksowany w blenderze,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 2/3 szklanki oleju.
suche:
- 1 szklanka cukru,
- 1 1/2 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 1/2 szklanki mielonych orzechów włoskich,
- szczypta soli.
Wykonanie:
Mokre składniki mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej.
Następnie delikatnie łączymy zawartości obu misek do połączenia składników.
Masę nakładamy do 2/3 wysokości papilotek.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni.
Wyjmujemy, studzimy i ewentualnie polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Smacznego!
wyglądają tak apetycznie ! ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Szana
www.gastronomygo.blogspot.com
dziękuję :)
OdpowiedzUsuńI znów mnie ominął -ale dobrze, że Ty serwujesz takie pyszności! :)
OdpowiedzUsuń