MAKARON Z BROKUŁAMI
Składniki (dla 2 osób):
- 200 g makaronu,
- brokuł,
- 2 garści prażonego sezamu ,
- 100 g sera pleśniowego (użyłam lazura),
- 2 pomidory,
- olej z pestek winogron,
- cytryna,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy, tak aby został twardy i chrupiący.
Sezam prażymy na patelni do zrumienienia.
Na patelnię wrzucamy makaron, brokuła, olej z pestek winogron, pokrojony ser pleśniowy i mieszamy.
Rozkładamy na talerze, posypujemy sezamem, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę pomidory.
Obiad, jeśli z niego coś zostanie możemy włożyć do lodówki, gdzie zmieni się w lekką i smaczną sałatkę w sam raz na kolację.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz