CYTRYNOWE SPAGHETTI Z KREWETKAMI
Składniki:
- spaghetti,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- olej z pestek winogron,
- 200 g śmietany,
- szklanka wywaru warzywnego,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 250 g krewetek koktajlowych,
- 1 szalotka,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.
Wykonanie:
Posiekaną pietruszkę, szalotkę i czosnek smażymy na patelni wraz z pieprzem. W garnku gotujemy wodę wraz 0,5 łyżeczki soli i kilkoma kroplami oleju. Do wrzątku wkładamy spaghetti i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię wlewamy wywar, sok z cytryny i dodajemy śmietanę. Podgrzewamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, tak aby sos odparował. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowane krewetki. Spaghetti odcedzamy i mieszamy z sosem. Podajemy od razu na stół.
przepis z książki "MY STORY MAKARON"
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz