Czyli czas na sezonowe, wakacyjne owoce :)
Składniki (na ok. 12 sztuk):
- 125 g miękkiego masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- cukier wanilinowy,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 jajka,
- 1 i 1/4 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki mleka bez laktozy,
- 250 g borówek amerykańskich.
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Dodajemy po
jednym jajku, jednocześnie dobrze je miksując. Mieszamy na
jednolitą masę z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy ją łyżkami na przemian z wlewanym mlekiem. Ciasto
nakładamy silikonowych foremek, tak aby zajmowało połowę objętości foremki.Do każdej babeczki wkładamy po 5 borówek. Pieczemy przez około 30 minut, aż wierzch się zrumieni.
Po wyjęciu studzimy.
Po wyjęciu studzimy.
Smacznego!
Z wakacyjnym pozdrowieniem :)
Źródło inspiracji:
http://www.kwestiasmaku.com
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz