Szybko, lekko i wiosennie :)
ZIOŁOWE SPAGHETTI
Składniki (dla 4 osób):
- spaghetti nr 5 (ilość wg uznania),
- 2 duże pomidory,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 szalotka,
- 200 g sera Robiola (do kupienia w delikatesach Alma),
- oliwa z oliwek,
- sól,
- świeżo mielony czarny pieprz KAMIS,
- 2 łyżki świeżo pokrojonych ziół (pietruszka, szałwia, rozmaryn i tymianek)
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Obrany czosnek i szalotkę drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie szklimy czosnek i szalotkę. Następnie dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy. Na krótko przed podaniem dodajemy zioła i ser. Spaghetti mieszamy z sosem i od razu podajemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz