Na przekór zimowej aurze, jak dla mnie choć trochę "włoski kurczak " :)
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka,
- 1/2 filiżanki drobno posiekanych suszonych pomidorów,
- 1/2 mozzareli w kulce,
- garść tartego grana padano,
- kilka garści roszponki,
- sól,
- świeżo mielony biały pieprz,
- olej.
JAK TO ROBIMY?
Kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Robimy kilka nacięć w piersi tworząc kieszonki. Pomidory mieszamy z drobno pokrojoną mozzarellą i startym grana padano. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie faszerujemy kieszonki. Tak przygotowane mięso wkładamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Upieczonego kurczaka wykładamy na roszponkę. Od razu podajemy.
Smacznego!